E2h

Hvordan å finne ut kalori innhold i mat

Telle kalorier er en av de tingene som er på toppen av prioriteringslisten av folk der målet er å gå ned i vekt. Mens det er sant at du trenger kalorier for å holde deg sunn og sterk, er det imidlertid risikabelt å inntaket for mye av det. Ikke bare vil det føre til gradvis vektøkning, men det vil også øke fett i kroppen din, noe som kan muligens føre til komplikasjoner. Nå, er at bare i tilfelle av å ta i for mye.

Hvordan å finne ut kalori innhold i mat. Alltid lese ernæring etiketten på baksiden av en matvare.
Hvordan å finne ut kalori innhold i mat. Alltid lese ernæring etiketten på baksiden av en matvare.

Hvis kalorier er tatt i riktig mengde kroppen din behov, og hvis disse kaloriene blir regelmessig brent av kardiovaskulære øvelser, er du på vei til å leve sunt. Dette er noen retningslinjer for hvordan man skal regne ut kaloriinnholdet i maten.

  1. Alltid lese ernæring etiketten på baksiden av en matvare. Vanligvis indikeres øverst på etiketten listen er servering størrelse og deretter fulgt av mengden kalorier per porsjon. Hold et øye med servering størrelse, siden det kan være litt kinkig. For eksempel, øses deg 4 ss peanøttsmør. Etiketten på beholderen viser at to spiseskjeer er dens servering størrelse. Dette betyr at du faktisk øste ut to serverer størrelser, dermed doble mengden kalorier som tilbys på listen.
  2. Ta en kopi av en bok som inneholder en liste over hvor mye kalorier for hver type mat og enda et utvalg av mat merkevarer Denne typen boken inneholder ikke bare mengden kalorier i en bestemt type mat, men også liste følgende informasjon.: beløp eller servering størrelse, fett gram, og den totale andelen av fett kalorier. Det store utvalget av mat er kategorisert fra fruktjuicer å pepperonis, fra iskrem til tomater. Å ha en bok av denne typen vil lede deg til en bedre plan.
  3. Gjøre bruk av virkelige objekter som grunnlag for din servering størrelse. For eksempel, i hvert måltid, bør frukt og grønnsaker være på størrelse med knyttneven din, bør kjøtt eller fjærfe være av samme størrelse som håndflaten din, og pasta bør være på størrelse med en iskrem scoop.
  4. Ta hensyn til matinntaket. Dietitians vanligvis anbefaler å holde en matdagbok for å holde oversikt over hva som har vært årsak til resultatet av din vektøkning, vekttap eller stagnasjon. I din matdagbok, skriv hva maten du har tatt i og hvor mye av det du har spist i hvert måltid hver dag. På denne måten vil du også være klar over hva du har tjent til din familie eller housemates. De vil ha nytte fra å være i stand til å overvåke matinntaket i løpet av en vanlig uke eller måned.

Telle kalorier og lese etikettene bør ikke behandles som straff spesielt for dem som sårt trenger å felle noen pounds. Som du gjør en vane ut av å telle kalorier, vil det være lettere å overvåke. Du vil lettere kunne se hva du spiser, og sørg for at du ender opp med å spise riktig ting på riktig beløp.