E2h

Hvordan å etablere en rikelig melk forsyning for ammende mødre

Det er fristende å ty til melk formel når melketilførselen synes utilstrekkelig for barnet. Men er det bedre å amme babyer fordi morsmelk er sunnere og mer egnet for spedbarn. Helseeksperter gir følgende tips for å etablere et rikelig melketilførselen:

  • Sykepleier riktig. Når babyens munn er ikke godt festet til brystvorten din, kan han ikke suge på den, og dermed brystet ikke produsere og frigjøre melken. Til sykepleier effektivt, vugge barnet på en slik måte at hodet er godt støttet og høyere enn resten av kroppen hans. Deretter slår babyens hode forsiktig slik at han står overfor en brystvorte. Bringe ham nærmere brystet inntil brystvorten berører munnen. Han vil automatisk åpne munnen og klinke på. Han festet på riktig måte hvis munnen dekker brystvorten er areola, blir leppene vendt utover, og han gjør gode suger bevegelser.
  • Sykepleier regelmessig. Jo mer en baby suger på et bryst, jo mer melk produseres. Gi ditt bryst når barnet ønsker det, vil du vite at han er sulten hvis han gråter høylytt og jevnt. I løpet av de første månedene, amme hver to eller tre timer. Når du og babyen er utenfor huset ditt, se etter en amming stasjon eller et sted hvor du kan amme privat. Hvis du ikke kan amme regelmessig, pumpe morsmelk og sette det inn flasker. Eller, uttrykke din melk og kast den. Selv om babyen ikke suger brystene, de er fortsatt stimuleres, slik de fortsette å produsere melk.
  • Amme eksklusivt. Løpet av de første seks månedene, er babyens fordøyelsessystem ikke godt utviklet så han kan bare fordøye melk. Morsmelk inneholder alle næringsstoffene han trenger. Gi bare morsmelk på dette tidspunktet, etter seks måneder, langsomt introdusere myk mat til sin diett. Hvis du gir ham melk formel sammen med morsmelk, kan brystene dine ikke jobbe så hardt og melk kan reduseres.
  • Konsumere mer sunne kalorier. Amming betyr at du trenger fem hundre kalorier mer enn en ikke-ammende mor gjør i sitt daglige kosthold. Spis mer sunn mat, spesielt de rike på næringsstoffer fordi disse er bra for kroppen din og ditt barns. Men husk at å spise mer betyr ikke får fett. Unngå å spise mat rik på kolesterol og andre usunne stoffer. Bo sunt betyr brystene produserer melk som normalt.
  • Ta melk-produserende kosttilskudd. Noen ganger god ernæring er ikke nok for brystene til å produsere mer melk. Spør legen din om kosttilskudd og medisiner for å øke melketilførselen. Ikke ta medisiner uten legens tillatelse, fordi noen av disse kan føre til bivirkninger eller ikke kan være egnet for deg og babyen din.
  • Hydrat selv. Drikk den anbefalte mengden av åtte glass vann hver dag. Å være dehydrert fører til at brystene til å produsere mindre melk. Unngå å drikke alkoholholdige drikker, kaffe og koffeinholdige drikker fordi disse går inn i morsmelken.
  • Unngå å ta medisiner med mindre foreskrevet. Noen medisiner årsak morsmelk for å redusere, og disse stoffene går inn i melketilførselen. Hvis du er syk (men er fortsatt tillatt å amme), spør legen din om medisiner som er trygt for barnet ditt. Hvis det ikke er noen, må du slutte å amme midlertidig for å beskytte barnet.


Amming er en tilfredsstillende opplevelse for både mor og barn

Hvordan å etablere en rikelig melk forsyning for ammende mødre. Sykepleier regelmessig.
Hvordan å etablere en rikelig melk forsyning for ammende mødre. Sykepleier regelmessig.

Amming er en tilfredsstillende opplevelse for både mor og barn. Fortsett breastfeeding så lenge som praktisk og mulig. Ta vare på din helse og unngå for mye stress, slik at du vil produsere rikelig med morsmelk for barnet ditt.