E2h

Hvordan å designe et treningsprogram for eldre

Fysisk anstrengelse av kroppen som følge en fysisk aktivitet for å oppnå en sunnere fysisk så vel som mental velvære kalles trening. Noe som holder en person beveger seg som gåing, tending hagen, og arbeider i bakgården blant andre aktiviteter kan betraktes som former for trening. Mange folk ikke anerkjenner viktigheten av treningsøkten til mangel på fysisk anstrengelse fører til noen lidelse eller sykdom i kroppen. Menn og kvinner, unge og gamle må ha et treningsprogram som vil forbedre eller opprettholde generelle helse.

Hvordan å designe et treningsprogram for eldre. Avgjøre om fysisk anstrengelse vil være trygt for kroppens tilstand.
Hvordan å designe et treningsprogram for eldre. Avgjøre om fysisk anstrengelse vil være trygt for kroppens tilstand.

Øvelser gi en rekke fordeler, som inkluderer styrking muskler, optimalisere kardiovaskulære systemet, styrke hjernens funksjon, kontroll kroppsvekt, og øke immunforsvaret og forbedre atletiske ferdigheter. Det hjelper også til å hindre sykdommer inkludert, men ikke begrenset til kardiovaskulær sykdom, hjertesykdom, diabetes og fedme. Øvelser også bidra til å kontrollere blodtrykket ditt, blodsukkeret og kolesterol. De kan redusere stress eller forhindre depresjon.

Som en person blir eldre

Som en person blir eldre, en rekke endringer i kroppen foregår. Kroppen blir mer mottakelig for sykdommer relatert til høy alder som høyt blodtrykk, leddgikt og revmatisme. Knoklene blir svakere, og kroppslige funksjoner svekkes og blir mer utsatt for brudd. Med regelmessig mosjon, er muskler, bein og ledd styrkes og aldringsprosessen dempes. De eldre kan fortsatt føle seg unge, sterke og uavhengige til å gjøre ting på egenhånd. Mens det er aldri for sent for en eldre person å begynne å utføre øvelser, er det svært viktig å sikre forsvarlig omsorg og hensyn før du gjør øvelsen planer.

  1. Avgjøre om fysisk anstrengelse vil være trygt for kroppens tilstand. Den eneste måten å løse dette på er å ha eldre gjennomgå en fysisk undersøkelse. Eldre eller ikke, er det alltid lurt å oppsøke lege før du utfører noen øvelse. Legen kan gi deg innganger på kroppens reaksjon på ulike nivåer av fysisk aktivitet. Bare da kan du begynne å designe trening planer og en øvelse tidsplan.
  2. Basert på legens funn, vet hvilke konkrete alternativer kan brukes. Det er lett, moderat og kraftig øvelser. Mens det er senior personer som er fortsatt svært mye engasjert i løping, sykling, og tung vekttrening, strekke øvelser er bra for sen voksenalder. Vurdere Yoga, Tai Chi, eller pilates programmer.
  3. Er det behov for en personlig trener? Den eldste kanskje foretrekker mosjon planer der han kan uavhengig flytte rundt i sitt eget hjem minus behovet for en personlig trener. Walking, dans, gjøre husarbeid, og strekker typer rutiner kan gjøres alene så lenge den eldste er klar over tempoet hans, og sine grenser. Noen eldre ville gå for en treningsøkt øvelse hvor cardio øvelser, løfting eller dumbbell program, og andre typer rutine er regissert av profesjonelle trenere. Fordelen med rutiner blir gjort med en trener eller på treningsstudio er muligheten for personen å sosialisere. De eldre kan møte andre ledende personer med hvem de kan forholde seg til. De kan oppmuntre eller motivere hverandre og fortsette å ha det gøy.

Ved utforming av et treningsprogram for eldre, er det viktig å understreke hva eldre bør gjøre før aktiviteten, under aktiviteten, og etter aktiviteten. Varmer opp riktig, inntak av vann under trening, kjøles ned og gjør etter trening må-dos bør vektlegges.