E2h

Hvordan å behandle prostatakreft

Prostatakreft er blitt en økende bekymring for eldre menn. Hvert år i USA er det hundretusener av nye tilfeller og titusener av dødsfall som følge av prostatakreft. Til tross for disse tallene, er det mange effektive måter å behandle prostatakreft.

Trinn 1

Tett oppfølging. Prostatakreft vanligvis vokser sakte, noe som gjør tett overvåking en god behandling for noen mennesker. Siden andre behandlinger kan føre til mer skade enn godt, er tett oppfølging en effektiv måte å kontrollere saktevoksende svulster. Som blir sagt, er det vanskelig å måle hastigheten på tumorvekst, og derfor er det svært viktig at du har et nært forhold til legen din og få regelmessige kontroller og endetarms eksamen.

Trinn 2

Hvordan å behandle prostatakreft. Radikal prostatektomi.
Hvordan å behandle prostatakreft. Radikal prostatektomi.

Strålebehandling. Strålebehandling innebærer å drepe svulster som fortsatt er i prostata og har ennå å spre seg. Denne behandlingen kan være svært tidkrevende og drenering, som det krever flere behandlinger per uke over en ganske lang tidsperiode. Det kan være svært anstrengende, og det er en mulighet for at kreften kommer tilbake. Også mange pasienter opplever urin komplikasjoner kort tid etter stråling, inkludert hyppig vannlating og / eller urin blødning eller svie. Omtrent halvparten av pasientene bli kraftløs etter to år, som et resultat av strålingen.

Trinn 3

Radikal prostatektomi. Denne prosedyren er fjerning av prostata og de ​​nærliggende lymfeknuter. Vanligvis pasienten får generell anestesi og tilbringe 2-3 dager på sykehus. Den åpenbare fordel er at svulsten vil bli fjernet, men det er noen risiko forbundet med kirurgi. Disse inkluderer:

  • tap av blærekontroll for de første månedene etter operasjonen
  • blodtap
  • inkontinens - ca 35% av menn opplever utilsiktet urinlekkasje under tunge løft, hoste eller ler ( familydoctor.org )
  • impotens

Trinn 4

Hormonbehandling. Tar hormoner vil redusere androgener (dvs. testosteron) nivåer. Siden testosteron er hva som forårsaker svulst å vokse, kan dette være en effektiv behandling. Ofte hormonbehandling vil være effektiv for bare 1-2 år, noe som medførte at målet er symptom kontroll. Gang hormonbehandling opphører å arbeide, er det ingen behandling som kan kurere prostatakreft.