E2h

Hvordan å behandle muskeldystrofi med fysioterapi

Sammen med medikamentell behandling og kirurgiske prosedyrer

Sammen med medikamentell behandling og kirurgiske prosedyrer, fysioterapi anses som en behandling for noen typer muskeldystrofi. Noen av disse er Duchenne muskeldystrofi og Becker muskeldystrofi. Fysioterapi er engasjert i å forbedre fleksibiliteten og styrken i muskler og ledd for det formål instilling pasientens uavhengighet og mobilitet. Det finnes ulike typer fysioterapi at pasienter blir involvert i. Og hvis du har omsorg for et familiemedlem eller en venn med muskeldystrofi, bør du vurdere følgende tips.

  • Har pasienten ha tannregulering. Klammeparentesene forbedre responsen av pasienten til fysioterapi. Bukseseler er slitt for å gjøre leddene fleksible og hindre kontrakturer. Med riktig montert seler og kontinuerlig behandling med en lisensiert fysioterapeut, kan pasienten lære å bevege på egen hånd.
  • Forplikte pasienten til hydroterapi. Hydroterapi, også kalt akvatisk terapi, gjøres i kombinasjon med fysisk terapi. De arbeider for å løsne og tone stive muskler. De vanligste formene for hydroterapi er varme bad og svømming. I svømming spesielt, er pasienten lært å svømme og ta vare på seg selv i vannet.
  • Fokus på strekk. Vanlig stretching hjelper i bremse ned forverring av svekkede muskler og styrke de ikke-berørte musklene. Denne tilnærmingsmåten vil forbedre mobiliteten av pasienten. Stretching trenger ikke å være alt strenge. Det må gjøres med forsiktighet for ikke å komplisere tilstanden de berørte musklene. Det finnes ulike typer strekker programmer. Den fysiske terapeut vil utforme en ifølge pasientens evne. Hvis det er nødvendig, bør pasienten ha tannregulering for å forbedre sin respons.
  • Forstår at fysioterapi ikke adressen bare den muskulære tilstanden til pasienten. Fysioterapi er en multidimensjonal tilnærming ved at det fordeler ikke bare den fysiske status for pasienten men hans generelle velvære, så vel. Sammen med forbedring av hans lokomotiv ferdigheter, hans tillit og emosjonell tilstand likeledes forbedre hovedsakelig på grunn av sin økende uavhengighet. Dette gjelder spesielt blant unge pasienter som lærer å gå, løpe og hoppe i de senere årene av sin barndom liv.
  • Arbeid med en kvalifisert fysioterapeut. Det er svært viktig å jobbe med en kvalifisert og kompetent fysioterapeut som vil utforme aktiviteter og øvelser basert på nåværende evner til pasienten. Han må være spesielt kjent med tilstanden til pasienten og har evnen til å forutse eventuelle behandling glitches som kommer underveis. Den fysiske terapeut må være vedvarende og oppmuntrende, men aldri pushy at han tvinger pasienten til å gjøre aktiviteter utover sine evner.

Hvordan å behandle muskeldystrofi med fysioterapi. Har pasienten ha tannregulering.
Hvordan å behandle muskeldystrofi med fysioterapi. Har pasienten ha tannregulering.

Det er svært viktig å merke seg at pasienten finner fysioterapi for vanskelig å utføre. I dette tilfellet, må du tilby din hjelp, og spør hvordan du kan hjelpe. Dersom han motstår din hjelp, subtilt veilede ham, så han ikke skader eller skade seg selv. Etter noen økter, kan du se forbedring i mobiliteten.