E2h

Hvordan å behandle løs avføring

Løs avføring

Løs avføring, eller mer kjent som diaré, har vannaktig konsistens og forekommer mer enn tre ganger om dagen. Det kan være forårsaket av flere faktorer, slik som bakterier i maten spist, angst, gastrointestinale infeksjoner, høyt alkoholforbruk, irritabel tarm syndrom (IBS), etc. Det er preget av magesmerter, oppkast eller kvalme. Diaré kan anses kronisk dersom den har vart i mer enn fire uker. Hvis du har hatt løs avføring den siste uken, og du oppdager at din avføring er ikke bra, er det på tide å behandle din tilstand. Denne artikkelen vil gi deg tips om hvordan du skal behandle løs avføring. Lese videre.

  • Spise noen bananer. Bananer er de eldste hjem rettsmidler for løs avføring eller diaré. De har kalium som hjelper i herding avføringen. Det er bindende, noe som betyr at når du spiser bananer, vil avføringen har mer hard konsistens. Hvis papaya er for forstoppelse, bananer er for diaré. Spis minst tre bananer om gangen, og du vil se at din neste avføring har blitt bedre. Ris, som banan, stivner avføringen og gjør den mer sjeldne.
  • Hold dehydrering i sjakk. Når du har løs avføring, er det viktig å holde hydrert. Diaré tar bort væske i kroppen din, og hvis det skjer mer enn tre ganger om dagen, har du en tendens til å bli dehydrert. Drikk mer vann enn du vanligvis drikker. Sørg for at ditt drikkevann er rent, eller vil det bare forverre diaré.
  • Ta loperamid. Dette er den mest vanlige anti-diaré stoffet. Du kan ha det uten resept. Dette stoffet stopper diaré på et blunk. Hvis du tar en tur og du er engstelig for at du vil ha diaré mens du er på tur, så ta en tablett en time før turen. Angst forårsaker diaré, så det er best å ta loperamid når du er på et offentlig sted.
  • Drikk oral rehydrering salter. Dette forhindrer diaré, gjenopprette tapt væske i kroppen din. Elektrolytt-løsninger kan også tas.
  • Spis fiberrik mat. Pineapple, havremel, hel hvete brød er bare noen av de matvarer som du kan spise for å behandle diaré. Fiber er bra i herding avføringen.
  • Unngå mat som kan forårsake løs avføring. Disse er krydret mat, fet og fettete stekt mat, melkeprodukter og koffein. Ikke spis rå mat, spesielt når du er i et underutviklet område. Drikk flaskevann bare.

Unngå å spise matvarer som gjør tarmen sensitiv som kan resultere i løs avføring. Når diaré har vart i mer enn en måned, og til tross for alt som du har prøvd og har fortsatt løs avføring, er det på tide å konsultere legen din. Du vil bli foreskrevet med riktig medisinering for å behandle din tilstand.

Når løs avføring er så alvorlig

Hvordan å behandle løs avføring. Hold dehydrering i sjakk.
Hvordan å behandle løs avføring. Hold dehydrering i sjakk.

Når løs avføring er så alvorlig, kan disse tipsene for behandling være mislykket i å bli kvitt det. Du trenger å konsultere legen din og be om faglige råd om hvilken behandling som er best for deg å endelig bli kvitt din kronisk diaré. En sterkere medisiner kan bare være det du trenger å ta.