E2h

Hvordan å behandle hemorroider under svangerskapet

En hemorrhoid er tilstanden der vener i endetarmen området blir hovne og betente. Gravide kvinner er utsatt for dette på grunn av økningen av press på hemorrhoidal årer. Fosteret og voksende livmor, hormonelle endringer og forstoppelse kan føre til press. Den gode tingen er at dette vanligvis stopper etter fødselen. Men kanskje ubehag og smerte den gravide kvinnen føle hvis hun har hemorroider trenger å bli behandlet. Hvis du er gravid og du lider av hemorroider, er det best å snakke med legen din om dette. Det er vanligvis medisiner og patcher foreskrevet av leger for pasienter som lider av dette. Men sørg for å følge instruksjonene på riktig måte når du bruker disse. Det finnes også andre måter på hvordan å behandle hemorroider og avlaste deg fra kløe og smerte som du føler deg.

Her er fremgangsmåten for hvordan man skal behandle hemoroider under svangerskapet.

Hvordan å behandle hemorroider under svangerskapet. Bruk is på det berørte området.
Hvordan å behandle hemorroider under svangerskapet. Bruk is på det berørte området.

  • Bruk is på det berørte området. Crash noen isen og vikle krasjet is på en ren klut eller sette dette på en plastpose. Påfør dette direkte på den berørte del for å redusere hevelse samt redusere smerte at du føler. Du kan også søke med hassel direkte til det berørte området. Trollhassel er en snerpende som er tilgjengelig over disk på de fleste stoff butikker. Påfør dette med bomull pads.
  • Ta et bad. Gjør dette flere ganger hver dag, spesielt når du føler deg irritert av hemorroider. Bruk varmt vann og suge i badekaret for å minske irritasjon. Hvis kløe er for mye, kan du også legge om ½ kopp natron på badet. Men hvis du gjør dette, unngå soaking i vann i lang tid, da dette kan irritere hemoroider samt hvis de utsettes for en lengre periode.
  • Sitte komfortabelt. Du kan sitte på et sykehjem pute eller en vanlig pute, slik at du vil føle deg mer komfortabel. Sørg for at puten er myk skjønt. Dette vil hindre den berørte del fra børsting på den harde overflaten av stolen, noe som kan forårsake smerte. Hvis en pute ikke er tilgjengelig, kan du prøve å sitte på en rumpeballe deretter bytte til den andre siden for å unngå å sette press på den berørte delen. Sørg også for at du står opp en gang i blant og unngå å sitte i lange perioder for å unngå ubehag.
  • Bruk fuktige kluter. Dette er bedre enn å bruke silkepapir, noe som kan irritere dine hemorroider. Det er kluter som er spesielt utviklet for personer med hemorroider. Sørg for at disse er milde og disse er trygge for gravide. Rengjøre anal området riktig å føle deg friskere og mer behagelig.
  • Spise riktig mat. Siden forstoppelse er også en av årsakene til hemorroider, spise mat som hindrer dette vil bidra til å forhindre hemorrhoids også. Drikk rikelig med vann og juice og ta matvarer rike på fiber. Du kan også be legen din om hva krakk mykner er trygt for deg å ta.


Hemorroider under svangerskapet kan være irriterende, men med hjelp av legen din og behandlinger som tilbys, vil du være i stand til å komme gjennom dette før du føder.