E2h

Hvordan å behandle en forstuet håndleddet


En håndleddet forstuing kan være en smertefull skade, spesielt hvis du fortsatt prøver å bruke den hånden. Du må tillate håndleddet litt tid å komme skikkelig før de forventer å få full utnyttelse av det tilbake. For å sikre en rask utvinning, ta de riktige skritt for å behandle en forstuet håndleddet, som beskrevet nedenfor.

Trinn 1

Hvordan å behandle en forstuet håndleddet. Gi din håndleddet en pause.
Hvordan å behandle en forstuet håndleddet. Gi din håndleddet en pause.

Få litt is på den. Så snart som mulig etter ulykken, legge litt is på forstuet håndleddet. Dette vil bidra til å holde hevelsen nede. En is bandasje fungerer bra også, så det fungerer som en lammende hjelpemiddel og en stabilisator. Hvis du bruker en is wrap, pakk den ut av hånden helt til albuen. Sørg for at wrap er ikke så stramt at det vil utrydde sirkulasjon. Både is og en is wrap skal være behagelig for offeret av et håndledd forstuing.

Trinn 2

Heve armen. Etter at du har umiddelbart tendens til forstuing med litt is, må du holde det løftet. Bruk en slynge eller en pute for å holde hele armen over ditt hjerte. Det vil være nødvendig å holde armen som dette i flere dager.

Trinn 3

Gi din håndleddet en pause. Med forstuet håndleddet iset og oppvokst, er det viktig at du gir den en pause. Håndleddet trenger et par dager til å helbrede, og hvis du fortsetter å kreve at håndleddet brukes, vil du ikke se en rask utvinning. I stedet, gjør et poeng av å ikke bruke din forstuet håndleddet for minst et par dager. Jo mer tid du kan la den hvile, jo bedre er det for dine muskler og sener i håndleddet.

Trinn 4

Hold deg unna varme i begynnelsen. Noen varme vil hjelpe etter noen dager.
Hold deg unna varme i begynnelsen. Noen varme vil hjelpe etter noen dager.

Hold deg unna varme i begynnelsen. Mens forstuet og hovent håndledd er healing, prøv å holde det borte fra varme. Varme vil føre til at området for å hovne opp, noe som kan legge til mer smerte til allerede verkende håndledd. Skru ned temperaturen i dusjen, ikke koselig så nær opp til bålet, og generelt prøve å holde forstuet håndleddet ved kroppstemperatur eller kjøligere. Unngå varme til hevelse på de hovne håndleddet avtar.

Trinn 5

Noen varme vil hjelpe etter noen dager. Når hevelsen har gått ned på hovne håndledd, vil en liten bit av fuktig varme føler fin på det. Varm et håndkle eller vaskeklut i henhold varmt vann, eller varme en våt klut i mikrobølgeovnen. Legg den på håndleddet for en halv time om gangen. Dette bør bidra til å avlaste noe datterselskap smerter i området av forstuing.

Trinn 6

Gradvis øke håndleddet bruk. Etter 3-5 dager, bør du legge merke til at forstuet håndleddet begynner å føle seg normal igjen. Når du er komfortabel, sakte begynne å bruke håndleddet igjen. Ikke forvent for mye fra det først - dette kan forverre healing som allerede har funnet sted og forlenge utvinning. Bare ta det med ro den første uken eller to når du begynner å bruke håndleddet til du føler deg komfortabel med å bruke håndleddet til sin fulle evner. (Du vil vite når det er trygt å droppe slynge, isen og varmen og begynne å bruke forstuet håndleddet normalt igjen når du ikke lenger føler smerte når du bruker håndleddet.)