E2h

Hvordan å behandle en brenne

En av de vanligste skadene blir en brenning

En av de vanligste skadene blir en brenning. Det er ofte et resultat av uforsiktighet eller mangel på kunnskap i å håndtere objekter eller apparater som er varmt eller brannfarlig. Folk som opplever brenner generelt føler mild til ekstreme smerter avhengig av alvorlighetsgraden av såret. Dette er fordi brannskader forekomme i huden som inneholder masse nerveender. Uansett årsak, brannsår krever umiddelbar behandling. Dermed er det et must å lære det grunnleggende om håndtering brannskader.

Hvordan å behandle en brenne. Fastslå graden av brenne.
Hvordan å behandle en brenne. Fastslå graden av brenne.

  • Fastslå graden av brenne. Denne måten vil du vite riktig fremgangsmåte, som hver grad krever ulik behandling. Det er tre grader av forbrenning. En første-graders brenne er preget av rødhet eller mindre hevelse av det ytre laget av huden og er den mildeste formen for forbrenning. Annengrads brenne går inntil det andre laget av huden, som er den at dermis resultater til blemmer. Endelig er en tredje-graders brenne den mest fatale hvor både det ytre laget og indre lag av huden er skadet. Pasienter eller ofre med tredje grad brenne kan oppleve sjokk og sterke smerter.
  • Sted berørte området i kjølig vann. Når du kjenner graden av brenne, umiddelbart plassere det berørte området i kjølig rennende vann i 10 til 15 minutter til smerten minsker. Dette gjelder første og annengrads-Burns der det ikke er noen åpne såret. Rennende vann bidrar til å lette smerten og renser såret fra smuss som kan påvirke brenne. Hvis rennende vann ikke er mulig, bruk en ren klut, dyppet i kaldt vann og banke forsiktig på det på det skadde området. Fordype brenne i kjølig vann bidrar til å redusere hevelse. Husk å ikke direkte bruke brenner med isbiter eller noen kalde gjenstander som de kan stamme nervene i huden bremse helbredelsesprosessen.
  • Tørk det berørte området. Få en separat ren klut eller vev (i tilfelle ingen klut er rundt) for å tørke området brenne. Gjør dette forsiktig. Ikke gni.
  • Påfør brenne salver eller brenne gels til mild brannskader. Disse produktene er laget med spesielle ingredienser for å redusere smerte og hevelse. Bare være sikker på at disse er kjøpt i klarerte drugstores. Ikke bruk salven hvis pasienten har hud allergier. Likevel, sørg for å ha en av dem i nødstilfelle kit.
  • Dekke det berørte området. Bruk en sterilisert gauzed eller ren klut til å dekke det brente området under prosessen med healing. Men ikke dekker brenne tett fordi dette hindrer luftsirkulasjonen som hjelper en å brenne å leges raskt. Gjøre unna med cottony materialer for å unngå at de fryser i såret. Påfør dekke så godt i alvorlige brannskader før helsearbeiderne ankommer eller når du kommer til sykehuset.
  • Ro deg ned. Fleste tilfeller av tredje grads forbrenninger føre til at personen lider av ekstrem smerte som fører dem inn i sjokk, vanskeligheter med å puste, og noen ganger kvelning. Vær rolig og fokusere på behovet for offeret. Sørg for å bringe vedkommende på et trygt sted, spesielt i en åpen luft. Ring etter hjelp straks. Mens du venter på redningen du kan bruke den grunnleggende hjelp. Ikke fjern brenne klærne for ikke å forårsake mer skade på brenne. Hvis det er en ekstrem hevelse, dekker området med en fuktig klut.