E2h

Hvordan å behandle en allergisk reaksjon på amoksicillin

Amoksicillin er et stoff som brukes til å drepe visse bakterier i kroppen. Selv om det er vanligvis effektiv, kan noen mennesker kroppen ikke tolererer amoxicillin. Dette intoleranse viser seg som en rekke plager. Hvis du mistenker en allergisk reaksjon på amoksicillin, gjør følgende tiltak.

Hvordan å behandle en allergisk reaksjon på amoksicillin. Kjenne symptomer på en allergisk reaksjon.
Hvordan å behandle en allergisk reaksjon på amoksicillin. Kjenne symptomer på en allergisk reaksjon.

  • Kjenne symptomer på en allergisk reaksjon. Det finnes ulike symptomer på en allergisk reaksjon. Symptomene varierer fra hvor de vises og hvor alvorlig de er. Symptomer inkluderer utslett, kløe, rødhet i huden, hevelse, nysing, smerte, feber, urolig mage, diaré, pusteproblemer, rask hjerterytme, forvirring og tap av bevissthet.  
  • Slutte å ta amoxicillin. Umiddelbart slutte å ta medisinen selv om legen har sagt at du bør fullføre hele dosen. En allergisk reaksjon er ikke en normal virkning av amoxicillin.  
  • Unngå å ta medisinen igjen i fremtiden. Når en allergisk reaksjon har oppstått ved å ta amoxicillin, er det svært sannsynlig at det vil skje igjen hver gang amoxicillin blir tatt. Lag en liste over ting som du er allergisk mot, og inkluderer amoxicillin. Hold denne listen med deg alltid.  
  • Spør etter et alternativ til amoxicillin. Amoxicillin er bare ett av de mange antibiotika tilgjengelig. Amoxicillin er en type av penicillin, som har en lignende struktur til visse antibiotika som cefalosporiner. Når du er allergisk mot amoksicillin, vil du bli gitt andre antibiotika som ikke ligner det.  
  • Ta små doser. Når legen bestemmer at du absolutt må ta amoxicillin, kan han gjøre deg ta små doser først. Hvis kroppen din ikke viser komplikasjoner, vil han gradvis øke dosen til du blir komfortabel med den vanlige mengden.  
  • Ta antihistamin. Antihistamin gis å bekjempe allergiske reaksjoner. Det er noen som kan kjøpes over-the-counter som loratidine og dipenhydramine, mens andre er bare tilgjengelig med en resept. Antihistamin kan tas som en tablett, kapsel, nesespray eller en væske. Instruksjonene varierer i henhold til medisiner form. Les om hvordan du skal ta stoffet.  
  • Ta en adrenalin skutt. Adrenalin brukes til mer alvorlige symptomer på en allergisk reaksjon. Dette stoffet åpner opp kroppens luftveiene, forbedrer blodsirkulasjonen og slapper kroppen. Adrenalin er et reseptbelagt legemiddel, og det kan være farlig for dem som har visse helsemessige forhold. Les og følg instruksjonene om hvordan du bruker adrenalin skudd.  
  • Lindre utslett. Behandle utslett med utslett salver. Vask med mild såpe og lunkent vann og holde området rent. Klapp huden tørr og unngå overdreven svetting fordi fuktighet kan forverre utslettet.  
  • Behandle diaré. Spør legen din for en anti-diaré medisiner som er trygt for deg. Erstatte tapt væske ved å drikke rikelig med vann, fruktjuice, og elektrolytt erstatning drinker. Unngå å drikke alkohol, kaffe eller te. Spis lett mat som supper, frukt, grønnsaker, ris og hvete. Unngå tung mat som er vanskelig å fordøye for eksempel svinekjøtt eller biff, stekt mat, fet mat og sukker-rik mat.  
  • Resten. En allergisk reaksjon er slitsomt, spesielt hvis det innebærer kortpustethet. Hvile med hodet flatt på sengen og føttene litt hevet. Unngå anstrengende selv.


Alvorlige allergiske reaksjoner som pustevansker

Alvorlige allergiske reaksjoner som pustevansker, uregelmessig hjerteslag, forvirring og tap av bevissthet krever umiddelbar medisinsk intervensjon. Gjør førstehjelpstiltak men gå til lege så snart som mulig. Ringe etter hjelp hvis du er alene. Denne artikkelen fungerer som en guide, men erstatter ikke medisinsk hjelp.