E2h

Hvordan å behandle carpal tunnel syndrom

Carpal Tunnel Syndrome (CPS) er nervøs tilstand forårsaket når median nerve i bunnen av din hånd er komprimert eller presset på håndleddet nivå. Carpal tunnel er en smal, langstrakt passasje består av leddbånd og bein i bunnen av hånden din. Denne tunnelen har også median nerve nevnt ovenfor som er ansvarlig for å gi følelsen i de tre første fingrene og tommelen. Hevelse av leddbånd eller sener i carpal tunnel fører dem til å trykke mot median nerve og dette fører til en generell nummenhet eller tap av feeing eller smerte. CPS er resultatet av det som er kjent som repeterende Stress Injury (RSI), som er utgangspunktet gjør det samme aktiviteten flere ganger, forårsaker stress og hevelse i vevet. CPS kan også være forårsaket av håndleddet skader, diabetes og leddgikt og er felles for mennesker som jobber kontinuerlig med datamaskiner, musikere, dagligvarer eller kjøtt packers, montere-line arbeidere, etc, gitt den karakter av sitt daglige arbeid. Trinnene beskrevet nedenfor forteller deg hvordan du kjenne den igjen hvis du har CPS, diagnose og behandling er nødvendig og hvordan du generelt unngå å bli CPS.

Trinn 1

Erkjennelsen symptomene. Noen av tidlig varsling indikatorer som peker til CPS er smerter når du hele tiden bruke hånden og håndleddet, nummenhet eller en kriblende følelse i tommelen, indeks og midtre fingrene, generell svakhet i tommelen, smerter i håndleddet eller underarmen eller problemer når prøver å holde eller grep objekter.

Trinn 2

Hvordan å behandle carpal tunnel syndrom. Erkjennelsen symptomene.
Hvordan å behandle carpal tunnel syndrom. Erkjennelsen symptomene.

Diagnostisering CPS. Gå til legen din dersom smerter og nummenhet fortsette i lange perioder. Testing for CPS kan gjøres i noen eller alle av følgende måter: (i) å banke på innsiden av håndleddet og du føler en prikkende eller elektrisk støt-lignende følelse, (ii) å bøye håndleddet nedover for å holde fremdeles for omtrent et minutt til sjekke om det er smerte, og (iii) å gjennomføre en nerve test eller elektromyografi (EMG) for å sjekke ut muskler og nerver og finne ut om deres status er et tegn på CPS.

Trinn 3

Behandling av CPS. Avhengig av årsaken til CPS, vil leger foreskrive riktig behandling. Hvis CPS er forårsaket på grunn av en medisinsk tilstand som diabetes eller revmatisme eller leddgikt, er løsningen å lindre eller helbrede disse problemene. Hvis CPS skyldes RSI skyldes spesielle karakteren av arbeidet ditt, vil behandlingen være hyppige hviler på hånden, endre måten hånden brukes, iført en splint, slik at håndleddet er immobilisert men hånden og fingrene fortsatt fritt til å bruke, ved hjelp av is, en massasje eller ulike tøyningsøvelser.

Trinn 4

Lindre smerte. Hvis du har smerter, unngå noen av måtene du kan redusere eller lindre CPS bruker den berørte hånden eller håndleddet, bruke hånden på en annen måte å gjøre den samme oppgaven, ikke bøye håndleddene kontinuerlig over lang perioder, prøve og bruke begge hender for å utføre oppgaven i stedet for bare én. Medisinsk assistanse kan være ved hjelp av foreskrevne smertestillende eller et skudd av kortison, men med sistnevnte, er lindring bare midlertidig.

Trinn 5

Trinn 1. Diagnostisering cps.
Trinn 1. Diagnostisering cps.

Behandling for akutte tilfeller. I noen tilfeller kan CPS har nådd et meget akutt stadium hvor de ovennevnte behandlinger ikke kan hjelpe hele tatt. For slike tilfeller vil leger foreskrive kirurgi som et middel. CPS kirurgi innebærer å kutte bort ligament eller sene presser median nerve. Denne operasjonen er relativt små, og du kan ha full bruk av hånden din i løpet av få måneder. Postoperativ behandling vil omfatte flere øvelser for håndleddet, fingre og hånden som må følges nøye.


Forebygging er bedre enn kur, følg disse enkle retningslinjene for å unngå CPS - tidlig behandling for sykdommer som kan føre til CPS, gå ned i vekt hvis du er overvektig, holde hvile hendene og håndleddene ofte, holde bytter hender mens de gjør noe arbeid, ikke holde håndleddet bøyd eller plasseres på en hard overflate for lange perioder, ikke holde deg armene for nær eller for langt vekk fra kroppen og sørge for at høyden på stolen er riktig justert slik at underarmene er på nivå med tastaturet.