E2h

Hvordan å behandle bipolar og angst lidelser uten medisiner

Selvhjelp for bipolare og angstlidelser

Det er flere viktige aspekter til en persons psykiske helse. Dette bipolar behandlingsplan Oversikten er basert på de viktige aspekter.

Hvordan å behandle bipolar og angst lidelser uten medisiner. Også tar deg tid til å finne skjønnheten i verden rundt oss er en annen måte å stimulere til en god kjemisk balanse.
Hvordan å behandle bipolar og angst lidelser uten medisiner. Også tar deg tid til å finne skjønnheten i verden rundt oss er en annen måte å stimulere til en god kjemisk balanse.

Forskere har funnet ut at bipolar og angst lidelser er ofte forårsaket av miljøfaktorer, genetisk pre-disposisjoner (eller kanskje omstendighetene oppdragelse), og en bio-kjemisk ubalanse. Vi kan ikke endre vår genetiske predisposisjoner eller omstendighetene oppdragelse, kan vi ta skritt for å endre de andre faktorer som bidrar til disse lidelsene.

En kjemisk ubalanse kan være forårsaket av flere ulike faktorer. For eksempel, alkohol og narkotika misbruk ha en dramatisk effekt på kjemisk produksjon i hjernen vår. Andre stoffer som tobakk kan også ha en effekt. En usunn diett eller vitamin mangel kan være en viktig faktor i tillegg. Matallergier (for eksempel allergi mot melkeprodukter eller hvete gluten (finnes i brød, pasta og andre hveteprodukter) kan også forårsake en kjemisk ubalanse. Studier har også vist at vi kan endre den kjemiske sammensetningen i våre sinn ved å gjenta den samme slags tanker og følelser. Miljø spiller også en sentral rolle i den kjemiske sammensetningen av hjernen vår. For eksempel vil en person som har vært i en krig har en helt annen kjemisk sminke fra noen som aldri har vært vitne til ekstrem vold.

For å skape og opprettholde en sunn kjemiske balansen i sinnet, har en person å se på alle disse viktige aspekter av deres liv:

MIND:

En sunn sjel må ha både intellektuell og kreativ stimulans.

 • Lære noe nytt (som er nesten umulig å ikke gjøre) på daglig basis vil hjelpe. For eksempel, å finne et tema som interesserer deg, og gjør noen undersøkelser på nettet eller på biblioteket.
 • Kreativitet i enhver form kan være terapeutisk og en effektiv del av bipolar behandling. Dans, sang, skrive poesi eller musikk, og gjør håndverket prosjekter - selv enkle seg, for eksempel fargestoffer i en coloring bok - vil levere en positiv effekt på en persons mentale tilstand.
 • Gjentatte positive tanker har vært påvist i medisinske studier av bipolar behandling for å bedre kjemisk balanse i sinnet. Ser i speilet hver dag og si til deg selv: "Jeg liker fargen på øynene mine," for eksempel, vil forbedre en persons humør over tid.
 • Også tar deg tid til å finne skjønnheten i verden rundt oss er en annen måte å stimulere til en god kjemisk balanse. Ta en tur, og ta varsel ... "Hva en pen blomst." "Det er en kul sky." "Det lukter godt her ute." "Hva en fantastisk solnedgang!" ... Du får bildet.

En av de beste programmene der ute for å lære å omprogrammere din mentale kjemiske makeup er kognitiv tenkning ferdigheter terapi. Det er spesielt effektivt med type I Bipolar behandling.

KROPP:

Selvhjelp for bipolare og angstlidelser. Vi har alle uløste problemer av skyld.
Selvhjelp for bipolare og angstlidelser. Vi har alle uløste problemer av skyld.

Først av alt, når det kommer til bipolar behandling, kan jeg umulig understreke nok viktigheten av å være ren og edru. Tobakk også tærer på en persons mentale og emosjonelle balanse. Narkotika, alkohol og tobakk er alle gift. Følelsen av "eufori" de produserer når en person først prøver dem er kroppens måte å forsvare sin egen fra giftstoffer som plutselig til stede i våre systemer. Over tid denne "eufori" ofte fades, og vi sitter igjen med en fysisk behov for å ha flere av disse poisons å komme gjennom vårt daglige liv. Men de er fortsatt gift, og de vil til slutt føre til alvorlige helseproblemer.

Hvis du er avhengige av noe, har du allerede vet dette. Avslutte noen vane er veldig vanskelig, og en person nesten alltid trenger hjelp utenfor for å gjøre det. Men hvis du er seriøs om din mentale helse, er det viktig at du gjør.

Kosthold og mosjon er like viktig i bipolar behandling. Pinpointing vitaminmangel og matallergier er et godt første skritt. Den beste kilden til vitaminer er og har alltid vært frukt og grønnsaker. Omelets (jeg anbefaler et egg erstatning som egg vispene) og smoothies er en fin måte å integrere dem i kostholdet ditt.

Hele korn (jeg vet ... men du blir vant til det, og til slutt dem foretrekker) er den beste kilden til karbohydrater. Det er brød laget uten mel (de føler litt stiv i starten, men etter et par uker med å spise dem sverget jeg av hvitt brød) som er svært høy i fiber, (en annen stor ting å ha i kosten) svært fylling, og vil tilfredsstille dine daglige fullkorn kravet i to skiver.

Kutte ut svært raffinert sukker matvarer vil øke energinivået. Dette er svært nyttig for en person som lider av depresjon. Kutte ned på fett og kolesterol vil ikke bare hjelpe energinivået, men kutte ned på hjerte risikofaktorer i tillegg. Dette er ikke nye nyheter ... men mange mennesker ikke innser effekten av disse tingene på deres mentale og følelsesmessige velvære.

Hver person bør få minst 30 minutter fysisk aktivitet daglig. Jeg har ennå å finne en bedre fysisk aktivitet enn å gå. Men det er et spørsmål om personlig preferanse. Jeg vil ikke anbefale noe mer enn 30 minutter uten å snakke med en Dr. først. Hvis du er virkelig ute av form, eller har en ukjent helsetilstand, kan du virkelig skade deg selv hvis du ikke oppsøke Dr. før du starter en daglig øvelse rutine.

Men igjen, hvis du er seriøs om psykisk helse, GJØR DET! Trening er trolig den mektigste våpen mot depresjon og angst, med unntak for ...

SPIRIT:

Når jeg først bestemte meg for å gjøre dette, ble jeg kommer til å forlate denne delen ut av det. Dette emnet kan være så kontroversielt! Men ... dette har vært den mest effektive delen av min bipolar behandling.

Alle, etter min mening, trenger en høyere makt. En som de er seriøse om. Åndelig vekst er like viktig for vår mentale og emosjonelle helse som noen diett eller treningsprogram. Jeg er ikke her for å forkynne for alle. Jeg er en sterk tilhenger av sameksistens. Jeg vil ikke at noen kommer til meg å få opprørt fordi jeg har delt min religiøse ståsted. Vær så snill, hvis du ikke er enig med meg på dette, bare hoppe over denne delen av min behandling plan.

Når det er sagt, vil jeg gjerne dele med de som har lyst til å vite at jeg har inngått et sterkt forhold til Gud. Jeg var nylig døpt i en karismatisk kristen menighet, både av vann, og i Den Hellige Ånd. Jeg kan umulig uttrykke den enorme forskjellen dette har gjort i mitt liv. Nå som Jesus er med meg, jeg ærlig føler at ingenting kan være mot meg.

Siden min psykose var av en bibelsk natur, lære om Gud, og lese hva Bibelen har å si, har avslørt sannheten om disse tankene til meg. Jeg pleide å være så vettskremt av Gud, og muligheten for at denne verden kan komme til en slutt. Det pleide å føre meg angst når jeg så et bilde av Jesus, fordi jeg var så redd for ham, og det jeg trodde han mente i forhold til fremtiden.

Min åndelige reise har ikke vært en enkel en.

Mange religioner lever av frykt for helvete og "verdens ende" for å overbevise folk om at de må tro eller omkomme! Det kan være sant. Men Bibelen sier også tvunget tro er ikke tro i det hele tatt. Og det står at hans disipler skulle være å spre ordet om hans kjærlighet til oss. Det tok meg rundt fem år å faktisk finne en kirke som adlød kommandoen.

Det er trist.

Ok, nok om kirken. Jeg ærlig tror at hvis du virkelig søker åndelig opplysning av hele ditt hjerte, vil du finne det. Og det er veldig viktig å gjøre så hvis du ønsker å ha full mental helse. Det er to grunner til dette.

 1. Vi er bare mennesker.
  Jeg er enig i at vi bør alle ta ansvar for våre egne handlinger. Jeg tror også at det er vårt ansvar som mennesker å innse at vi ikke vet alt, kan vi ikke gjøre det alene, og vi trenger hjelp. Vi kan umulig gjøre det gjennom denne turbulente liv med bare vår egen styrke. Folk som er isolert gå gale i løpet av dager. Vi trenger noen andre vi kan stole på. Det ville være fint om vi kunne stole på andre mennesker, men vi egentlig ikke kan. Vi må ha en høyere makt som vi elsker og tillit. Hva kan skade deg hvis din beste venn er en allmektig vesen som elsker du liker sprø?
 2. Vi har alle uløste problemer av skyld, sinne, og tilvenningen som er vanskelig å overvinne.
  Med mindre du er psykotiske eller en ondartet narsissist, det er noe du har gjort i ditt liv som du angrer på. Og ... Det er noe fryktelig som skjedde med deg at du ikke kan gi slipp på. Det er bare én vesen som virkelig kan forstå hva du har vært gjennom, hjelpe deg gjennom det, gi deg styrke, og tilgi alt feil du har gjort hvis du spør. Det er din Gud.

Men du må gjøre det, finne Gud.

MILJØ:
Et godt hjem og sosialt miljø er svært viktig når det kommer til bipolar behandling.

Mentale og emosjonelle vekst kan ikke skje hvis du er konstant omgitt min negative mennesker og stimulans. Ta en titt på dine omgivelser. Undersøke underholdning. Har du hele tiden lese bøker, se filmer og tv-programmer som sensationalize vold, sinne, fortvilelse eller andre negative følelser? Hvor ofte blir du utsatt for bilde av noen får vondt vers få hjelp? Har gruppen av personer du forbinder med å ha sunne vaner? Bidrar de til den negative stimuli du mottar daglig? Er du stadig på utkikk etter bekreftelse fra det motsatte kjønn? Har dine forhold vært sunt?

Jeg er ikke fortelle deg om å forlate de menneskene du bryr deg om, men under visse omstendigheter kan det være nødvendig. Det jeg sier, er at hvis du er seriøs om din bipolar behandling, bør du vurdere å plassere deg selv på steder og blant folk som vil ha en positiv effekt på din mentale helse oftere. Delta i grupper som du er interessert i hvor du kan utvikle sunne platonic relasjoner med andre likesinnede mennesker.

Dette er ikke alltid like lett å gjøre som det er å si. Noen mennesker blir fanget i fellen av å se til det motsatte kjønn for companionship uansett hvor de er. Hvis dette er et problem for deg, bør du vurdere å se etter grupper som er spesielt for kvinner eller menn. Kirker har ofte slike aktiviteter. Et godt sted å lete er din lokale rekreasjon eller samfunnshus (som YMCA). Disse stedene ofte vert retreats for menn eller kvinner, samt andre nyttige klasser og aktiviteter. Community colleges tilbyr noen ganger klasser til ikke-studenter også.

Hvis du har sosial angst, kan du finne det lettere å delta i et online samfunn som Myspace, Friendster, eller Facebook. Ofte kan du finne grupper innenfor disse områdene som kan interessere deg. Den vil også gi deg mulighet til å samhandle med andre uten å sette deg selv i en ubehagelig setting. MySpace gir selv for anonymitet. Men igjen, pass på å ikke falle i fellen av å lete etter bekreftelse fra det motsatte kjønn.

SELF:
Dette er slags en vanskelig å lære.

Ingen ønsker å bli stemplet som "egoistisk" eller "selvopptatt". Men det er egentlig ikke nødvendig i bipolar behandling, for en persons mentale og følelser velvære, å bruke tid og penger på å gjøre deg selv lykkelig.

 • Kjøpe ny makeup eller klær kan gjøre underverker for en persons humør. (Vær forsiktig så du ikke overspend hvis du har en manisk fase!)
 • Hold deg på personlig hygiene. Duftende såper, oljer og boble bad er flott for avslapning, og kan føle deg vakker. En ren munn er viktigere enn du kanskje tror for en persons humør.
 • Hvis du har feil du har ønsket å fikse (tannbleking, hårfjerning, spabehandling, en klippe håret, etc.) DO IT! Ofte er det lavt priset løsninger du kan se inn.
 • Få en massasje.
 • Tenk på hva du vil, og hva som vil gjøre deg lykkelig, og hvordan du kan få eller gjøre disse tingene.
 • Hold en journal. Dette var sooo vanskelig for meg i begynnelsen.
  Skrive ned dine tanker og følelser kan være en stor hjelp på mange måter. Den hjelper deg med å organisere dem, og det viser dem for deg å lese senere. Noen ganger er vi ikke engang klar over hvor irrasjonelle vi er før vi leser vår egen dagbok.
  Hvis du hater å skrive, men ikke tankene å skrive, lage en digital dagbok. Eller du kan bruke ditt digitale kamera for å lage en videodagbok, og laste det opp til et spesielt sted på datamaskinen.

Betalende oppmerksomhet til alle disse tingene daglig kan føle umulig for noen med en bipolar eller angstlidelse. Ikke prøv å gjøre alt på en gang. Du vil ikke begynne å administrere lidelser natten. Healing tar tid. Prioritere. Arbeide på en mål om gangen. Når du har komfortabelt integrert en av disse tingene i livet ditt, jobbe på den neste. Dette kan ta uker, måneder eller år, avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen din. Langsom og jevn vinner løpet. Ikke gi opp.

Det er ingen "one size fits all bipolar behandling plan." Den informasjonen jeg har gitt her bør være skreddersydd av deg og legen din for å opprette en bipolar behandling plan som er riktig for DEG! Venner og familie bør også spille en rolle i behandlingen plan. Du bør ha et støttesystem blant dine venner og familie som vet om dine lidelser som vil hjelpe deg forplikte seg til bipolar behandling.

Du må holde begått for å være vellykket. Forebygging av tilbakefall krever vite hva utløser er, og har en "game plan" for å administrere dine symptomer som de oppstår.

Sarah inviterer deg til å finne mer informasjon om tankene utvikling og emosjonelle helse , samt mer om sin egen personlige reise.