E2h

Hva er glukose

Glukose er den primære energien drivstoff av alle levende organismer

Glukose er den primære energien drivstoff av alle levende organismer. I menneskekroppen, er dette enkle sukker, også kjent som monosakkarid, den viktigste kilden til energi som gjør at kroppen til å bevege seg og overleve. Glukose er viden kjent som karbohydrater, blodsukker, eller mais sukker. Det er transformert og produsert i en menneskekropp når karbohydrater er inntatt. Dette blir så omdannet til energi som kroppen lever videre.

Origin

Origin. Begrepet Glukose stammer fra det greske ordet "Glukus" som refererer til "søt". Suffikset "ose" er gresk for sukker. I 1891, Emil Fischer, en tysk kjemiker undersøkt og studier vanskelighetene med glukose og hvordan den forholder seg til hver organisme inkludert mennesker. I 1902 ble hans funn om saken belønnet med Nobelprisen i kjemi. I 1894 ble det Fischer stand til å fastslå den virkelige konfigurasjoner av glukose sammen med alle de andre kjente typer av sukker. Gjennom sitt arbeid, var menneskeheten i stand til å virkelig forstå den kjemiske sammensetningen og relativitet sukker i alle levende organismer.

Hva er glukose. Origin.
Hva er glukose. Origin.

Kroppens prosesser. Den glukose eller sukker som finnes i en menneskekropp er utvunnet ved inntak av stivelse og karbohydrater-baserte matvarer. Gjennom sekresjon av galle og andre enzymer, er disse matvarene brytes ned til enkle sukker og stivelse som deretter absorberes i blodstrømmen gjennom tynntarmen. I løpet av denne prosessen, er Insulin, et kjemisk utskilt av bukspyttkjertelen sluppet å blande med glukose. Denne blandingen fortsetter så alt gjennom blodet til alle muskel-og hjerneceller. Glukose blir deretter omdannet til energi være cellene i menneskekroppen. Prosessen omfatter komplett samhandling i fordøyelsessystemet og endokrine systemer for å sikre at alle cellene i kroppen opprettholde de riktige blodsukkeret som trengs for å utføre muskel og hjerne aktiviteter. Overskudd av glukose er overført og lagret i leveren og omdannet til glykogen. Dette bidrar til å opprettholde den rette mengden glukose i blodet.

Farene. Under hele prosessen, kan komplikasjoner oppstå som kan føre til alvorlige forhold og mangler. Hvis en person får i seg store mengder karbohydrater hele tiden, kan dette føre til for mye glukose i systemet. Hvis insulin skilles ut er ikke nok til å redusere blodsukkernivået, da dette kan føre til diabetes. Det samme gjelder dersom bukspyttkjertelen ikke fungerer til et punkt der insulin utgivelsen er ikke nok til å dekke sukkerinntak. Denne tilstanden kan kalles hyperglykemi også. Lavt blodsukker på den annen side er en annen diabetiker tilstand der en person ikke får nok sukker i sine celler. For å unngå disse forholdene, medisinsk vedlikehold og strenge dietter må følges. Sjekk med en lege for å være sikker.

Kilder for glukose. Det er mange vanlige inntatt mat som vil gi en god mengde karbohydrater og sukker. Noen av disse er ris, pasta, korn, poteter, frukt, og andre bearbeidede søtsaker.

Glukose er den primære energien drivstoff av alle levende organismer. Kroppens prosesser.
Glukose er den primære energien drivstoff av alle levende organismer. Kroppens prosesser.

Glukose er en av de nødvendige næringsstoffene alle levende ting trenger for å overleve. Det er den viktigste kilden til energi. Uten det, vil celler og levende ting gå til grunne. For mye av det kan føre til samme destinasjon også.