E2h

Hva er aktiv dødshjelp

Er det riktig å stoppe lidelsene til noen som er dødssyk

Er det riktig å stoppe lidelsene til noen som er dødssyk? Dette spørsmålet er fortsatt kontroversielt, slik at hver person har et annet syn på aktiv dødshjelp. Lidelse, de sier, vil bli stoppet av aktiv dødshjelp, men de fleste religioner ser på dette som en umoralsk og syndig handling. Men for noen mennesker, stoppe lidelsene er mye mer human enn å følge noen åndelig tro og la personen lider. Hvis du eller din kjære en er lidelse, vil du velge aktiv dødshjelp eller ikke?

Hva er aktiv dødshjelp?

Hva er aktiv dødshjelp. Hva er aktiv dødshjelp?
Hva er aktiv dødshjelp. Hva er aktiv dødshjelp?

Ordet eutanasi kom fra to greske ord: "eu" betyr "gode" og "thanatos" betyr "død", og dermed "god død."

The House of Lords Velg komité for medisinsk etikk definerer dette som "en bevisst intervensjon foretatt med den uttrykkelige hensikt å avslutte et liv, for å avlaste problematiske lidelse." Det bør være den hensikt å få slutt på lidelsene til en person sammen med den hensikt å få slutt på livet. Uten medfølende intensjon, vil det ikke anses som aktiv dødshjelp, men bare vanlig drap.

Eutanasi klassifikasjoner

Er det riktig å stoppe lidelsene til noen som er dødssyk. Eutanasi klassifikasjoner.
Er det riktig å stoppe lidelsene til noen som er dødssyk. Eutanasi klassifikasjoner.

Avlivning kan klassifiseres avhengig av om pasienten er informert eller ikke. Frivillig dødshjelp gjennomføres dersom beslutningen om å gjøre inngrepet kom fra pasienten. På grunn av naturen av denne klassifiseringen, må pasienten være fullt klar over situasjonen eller er i sitt sunn sjel.

Dersom pasienten ikke kan gi samtykke, så ufrivillig dødshjelp vil bli gjennomført. Dette gjøres hvis pasienten er umoden til å ta en beslutning, f.eks babyer, eller hvis pasienten er fysisk ute av stand til å ta en avgjørelse som de i koma.

Dessuten kan eutanasi bli klassifisert avhengig av prosedyren. Aktiv eutanasi med en hvilken som helst form for kraft, som injisere dødelig substans, for å drepe pasienten. Passiv eutanasi, på den annen side, er å fjerne noen former for livredning av pasienten.

Mellom de to, passiv dødshjelp er mer akseptabelt siden det er mer som la personen dø naturlig mens aktiv dødshjelp er allerede en form for drap.

Ideen om aktiv dødshjelp har eksistert siden den tidligste tid

Ideen om aktiv dødshjelp har eksistert siden den tidligste tid. Men helt til i dag, er dette for å være et hett tema. Hva er aktiv dødshjelp for noen mennesker kan være forskjellig fra en annen. Noen mennesker tror det er en form for drap uansett hvordan eller hvorfor det er gjort. Noen mennesker, på den annen side tror det er en form for å lindre lidelser både for pasienten og for mennesker bekymret for pasienten.

Alternativer til aktiv dødshjelp

Eutanasi er ikke det eneste alternativet for pasienten og familiene til pasienter som er dødssyk. Palliativ omsorg er en av de vanligste valgene. Denne type omsorg er gjort for å hjelpe folk akseptere realiteten av død og forberede for at dette skal skje. Intensivbehandling for pasienter vil fortsette, men familier bør begynne å forberede seg på det verste.

Et annet alternativ er behandling avslag

Et annet alternativ er behandling avslag. Dette er mer som en passiv dødshjelp fordi pasienten vil gjøre en beslutning om å nekte noen form for medisiner. Hvis ikke pasienten, vil familien bestemme den.

Hva er aktiv dødshjelp kan fortsatt være en het debatt for mange mennesker. Det er ingen rett eller galt på dette tidspunktet, men for mange, hva gjenstår rett er å følge ens åndelige og moralske oppfatninger.