E2h

Fjerne gule tannsten fra tennene

Tannbleking metoder, tips og produkter

Gulaktig spenstig tartar kommer fra plakk. Plakk er en slimete hvit film av bakterier som blomstrer på tennene dine. Hvis det ikke er fjernet innen 24 timer, kan det hardner - faktisk det kan bli hard rock i 12 dager at det blir tartar. Tannstein og plakk ha ødeleggende effekt på din generelle helse. De gjør tennene stygge, lukter dårlig og kan bidra til periodontal sykdom.

Tartar kan bare fjernes av profesjonell dental personell. De bruker prosedyrer som skalering (som fjerner tann innskudd som plakk, tannstein og beis) og polering (som innebærer plakk og flekkfjerning). Disse prosessene er relativt sikker som de ikke skader tannemaljen på noen måte. Tannlegen kan også instruere deg på andre måter whitening dine tenner.

Fjerne gule tannsten fra tennene. Bruk dental produkter med omhu.
Fjerne gule tannsten fra tennene. Bruk dental produkter med omhu.

Selv om det er flere teknikker for å fjerne gule tannsten fra tennene, er den beste måten å ha hvite tenner gjennom forebygging. Vi bare besøke våre tannleger én eller to ganger i året for rutinemessig sjekk-ups og profylakse, men disse tipsene vil definitivt holde tennene tartar gratis. Når du har din eksamen, må du huske å spørre tannlegen om de sikreste og mest effektive Whitening produkter på markedet. Han kan også ha et utvalg for deg å prøve hjemme.

Pusser tennene. Håndtering din myk stritter og tilstrekkelig liten tannbørste som en penn, feie all maten rusk fra Pearly hvite. Ikke hastverk - to minutter med børsting, spesielt på baksiden av tennene, er verdt all innsatsen og bekostning av å ha tenner skalert med tannlegen din.

Floss riktig. Bruk 1,5 meter floss, vind hver ende sikkert på både midterste fingrene og bruke milde frem og tilbake bevegelse mellom tennene. Uansett hva du bruker - flavored, vokset, tape eller på annen måte - sørg for at du liker det nok til at du vil bruke det regelmessig. Etter bruk av tanntråd, skyll munnen med vann eller en tannlege skylling.

Bruk dental produkter med omhu.

  • Tannkrem. Bruk tannkrem som er godkjent av EU (eller regionale, hvis utenfor Europa) Dental Association. Kjøp en som har pyrophosphate, som det bidrar til å fjerne plakk og eroderer tartar gradvis. Hvis ingen tannkrem er tilgjengelig, bland 15 ml natron til en klype salt i en keramisk kopp og pensel. Gå navn-merke hvis du kan, generiske tannkremer kan inneholde flere slipemidler eller har lavere fluorinnhold, som ikke vil være like effektivt som navnet merkevare produkter.
  • Munnvann. Munnvann ble ikke utviklet bare for å friske pusten. Disse skyllinger brukes til å fjerne matrester etter et godt måltid. Hvis du er i en klemme, blande opp en løsning av 3% hydrogen peroxide og halvparten vann. Hvis ingen av disse ingrediensene er tilgjengelige, vil vannet gjøre. Hydrogenperoksid faller også inn i kategorien av tannbleking produkter, selv om det ikke er den mest behagelige måten å bleke tennene. Ikke bruk hydrogen peroxide produkter hvis du har kutt eller sår i munnen.

Tannbleking metoder, tips og produkter. Sukkerfri tyggegummi.
Tannbleking metoder, tips og produkter. Sukkerfri tyggegummi.

Selvtest. Hvor mye plakk i munnen har potensial til å bli tartar? Gjør dette selv sjekk. Coat leppen med vaselin. Ta en skje utvannet konditorfarge (ex. rød eller oransje), swish den i munnen, og spytte ut. Alle de flekket tenner fortsatt plakk, det vil gjøre deg godt hvis du fokuserer på disse flekker tenner.

Sukkerfri tyggegummi. Spyttproduksjon hemmer bakterievekst. Den beste måten å produsere spytt uten sikling er å tygge tyggegummi. Velg sukkerfri whitening tyggegummi. Dette kan koste mer, men disse produktene vil bidra til å sikre at dine Pearly hvite bli med deg for en lengre tid.

Alderen ost. Hvis du må snacks, spiser alderen ost. Den eldre, smellier, jo bedre for tannhelse . Dine tenner vil dra nytte av kalsium osten gir, mens de gode bakterier som er funnet i fermenterte oster drepe de dårlige bakterier ansvarlig for tartar din.

Etter at du har plakk under kontroll, er det på tide å utforske tannbleking alternativer. Det er mange måter å bleke tennene, både hjemme og profesjonelt, men du bør ikke starte noen whitening diett uten først å snakke med tannlegen din.