E2h

Få hjelp til å overvinne kokainavhengighet: fakta om kokain

Sjekk ut noen av disse narkotikaavhengighet behandling

Økende antall Europas ungdom er succumbing til den misforståelse at det er et trygt nivå av kokainbruk. Mange som føler nysgjerrighet eller press for å prøve stoffet recreationally ikke skjønner hvor raskt deres eksperimentering kan slå inn fullverdig avhengighet, helsefarlige og derailing ellers produktive liv.

Hvis du har brukt kokain, kan du være legitimt bekymret for at rekreasjonsbruk er å snu til en avhengighet. Det er viktig at du vet fakta om kokain bruk. Hvis noen av disse utsagnene kan gjelde for deg, bør du vurdere muligheten for at du har utviklet en potensielt livstruende avhengighet og søke hjelp fra lokale narkotika rådgivere og samfunnet rehabilitering ressurser. Her er hva du skal se etter for å finne ut om du trenger hjelp:

 • Du bruker mer kokain enn du opprinnelig planlagt.
 • Du har eskalert størrelsen på planlagte doser.
 • Forventningen om å bruke stoffet fyller deg med spenning, nesten som en høy i seg selv.
 • Bruken forstyrrer nødvendige deler av ditt daglige liv (arbeid, skole, sosialt liv, familieliv).
 • Det skaper en økonomisk belastning eller undergrave den økonomiske stabiliteten.
 • Du opplever fysiske symptomer på avhengighet, for eksempel en stadig rennende nese, bryst irritasjon, rask puls, etc. (For flere fysiske symptomer, ta kontakt med vår artikkel, hvordan gjenkjenne kokainavhengighet).
 • Du lyver om hvor mye du bruker.
 • Du føler deg engstelig at folk vokser klar over dine vaner.
 • Familie eller venner har nærmet deg, og du har benektet at du har en avhengighet.
 • Bruk fører til følelser av depresjon eller skyldfølelse.
 • Du har en tendens til å bruke opp alle kokain din i binges.
 • Du noen ganger føler at livet ditt er ute av kontroll. Du ønsker (men flyktig) at du aldri hadde prøvd det.
 • Dine tanker stadig tilbake til stoffet når du har kjørt ut av det.

Venner og familie som mistenker at en elsket en har blitt avhengige ansiktet ikke bare store smerter, men også den vanskelige utfordringen å oppmuntre sine kjære til å søke profesjonell hjelp til å ta kontroll over livet igjen. Det er ofte utrolig vanskelig å overbevise en rusavhengig at han eller hun er virkelig avhengige og trenger behandling. Vanligvis må personen være villig til å innrømme avhengighet før du gjør noen fremgang mot quittin. Her er hvordan du kan hjelpe:

 1. Ikke prøv å hjelpe fra i narkotikabruk. Bruk kokain med henne, enda en gang, er ikke bare farlig for helsen din, men også vil ikke hjelpe deg å få noen troverdighet med din kjære. Når jeg prøver å overbevise henne til å søke hjelp, opprettholde posisjonen noen som ikke bruker narkotika. Gjør deg selv som eksempel på hva hun igjen kan være hvis hun overvinner avhengighet.
 2. Oppmuntre ham til å finne hjelp. Få profesjonell behandling er det beste for den rusavhengige. Din kjære en rehabiliteringsprosess kan være nervøs med frykt for at vanlige lykke har blitt umulig. Rusavhengige i behandling er svært utsatt for tilbakefall, men din kjære må finne hjelp.
 3. Ikke fokusere på atferd. Hvis du prøver å gjøre din kjære en skamme seg over hennes oppførsel, vil din innsats sannsynligvis bli møtt med harme enn samarbeid. Husk at hun mest sannsynlig skammet og deprimert om hennes oppførsel allerede. Fokuser i stedet på de mange måter som kokain ødelegger sunt liv, og stadig minne henne om at det finnes løsninger.
 4. Intervensjon. Resultatene av tiltakene er blandet. Noen ganger kan en stor gruppe av kjære sammen kan overbevise en rusavhengig å ta de nødvendige skritt for å avslutte. Imidlertid må han ikke føler at du gjengi dom eller bruke noen form for trusler. Det er bare naturlig for noen å bli defensiv når han føler seg som alle vennene hans ganging opp på ham. Men å vite hvor mange mennesker elsker du virkelig kan inspirere deg til å gjøre endringer i livet ditt. Når intervensjoner lykkes, skylder de sin suksess til en overveldende følelse av kjærlighet og gode intensjoner som alle har for den lidende.
 5. Fortsatt positiv. Ikke noen gang være urealistisk som du gi din støtte til en utvinne stoffmisbruker. Erkjenner utfordringene, men alltid understreke og prise suksesser, uansett hvor liten.
Få hjelp til å overvinne kokainavhengighet: fakta om kokain. Ikke prøv å hjelpe fra i narkotikabruk.
Få hjelp til å overvinne kokainavhengighet: fakta om kokain. Ikke prøv å hjelpe fra i narkotikabruk.

Enten du sliter med din egen mishandling eller for å hjelpe en kjær konfrontere og bekjempe sin avhengighet, behandling og kjærlig støtte er rikelig tilgjengelig og er, sammen, våpen som kan bidra til å overvinne denne forferdelige problemet.